Välkomna till BUS Kalmar! 

Vi är en lokalförening tillhörande riksorganisationen BUS - Barn och unga i Sverige. En ideell organisation som arbetar för att förebygga psykisk ohälsa samt aktivt främja psykisk hälsa bland barn och unga, en ökad och bättre integration samt ett samhälle för alla. 

BUS i Kalmar är en ideell förening som är religiöst och partipolitisk obunden och står för FNs mänskliga rättigheter, barnkonvention och svensk lagstiftning. 
BUS i Kalmar väljer att inrikta sig mot unga HBTQI personer samt unga nyanlända/asylsökande som söker en gemenskap och tillhörighet.
Hos lokalföreningen är alla välkomna oavsett sexuell läggning, identitet, bakgrund, etnicitet, religion, funktionsvariation, ålder och kön. Ingen rasism, homofobi, transfobi, diskriminering eller mobbning är accepterat i föreningen.
Lokalföreningen arbetar utifrån riksorganisationens antagna värdegrund, alkohol & drogpolicy samt handlingsplan mot mobbning och diskriminering.

Denna verksamhet planeras att genomföras i Kalmar

Rådgivningsverksamhet
Barn och unga samt deras familjer som är i behov av rådgivning/stöttning kan få det hos oss i BUS Kalmar. Lokalföreningen driver sin stödverksamhet tillsammans med riksorganisationen i Kalmar. 

Informativa möten
Vad händer i stan, i länet och i Sverige i olika sammanhang.

Praktiska aktiviteter
Bl.a. Fira olika högtider, pride med mera.

Lokalföreningens verksamhet ska genomsyras av kärlek och omtanke. Den ska dessutom vara oberoende av könstillhörighet, ursprung och/eller funktionsvariation.

I arrangerandet av aktiviteter och liknande kommer vår lokalförening samarbeta mycket med lokalföreningen på Öland och riksorganisationen som också finns i Kalmar. 

Har du frågor om vår lokalförening är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller telefon, kontaktuppgifter finner du längst ner på denna sidan. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Styrelse 2023

Ordförande: Ali Hesham 

Kassör: Misha Hasan 

Ledamot: Nermin Neccar 


BUS Kalmar är en ideell förening som är helt beroende av sina medlemsavgifter och privata gåvor. Vi får visst stöd av Kalmar Kommun, men vi vill kunna erbjuda mängder av aktiviteter, men då är vi beroende av gåvor.

Vill du bidra till vår verksamhet?
Du kan bidra genom nedan alternativ: 

SWISH: 123-164 26 36 

BANKGIRO: 5557-2440 

Märk din betalning med: GÅVA

Tack på förhand! 


Barn och unga i Sverige - Kalmar (BUS - Kalmar)

Organisationsnummer: 802531-4793 

Adress:Trädgårdsgatan 12, 392 49 Kalmar 

Facebook: Barn och unga i Sverige - Kalmar 
E-post: kalmar@bus.nu 
Telefon: 070-495 29 93